Vodič za opcije klađenja

user avatar

VODIČ ZA OPCIJE KLAĐENJA

 

 1. Dupla Šansa: odnosi se na PREDVIĐANJE rezultata jednog događaja ili na rezultat određenog perioda tog događaja (prvo poluvreme, drugo poluvreme, produžetak, itd.), pri čemu su opcije klađenja: pobeda domaćina (ekipa prikazana na levoj strani ponude) ili nerešen meč ili pobeda gosta (ekipa prikazana na desnoj strani ponude) ili nerešen meč i pobeda domaćina ili gosta.
  Primer:
  • Za fudbalsku utakmicu između Dortmunda i Barselone, UČESNIK predviđa pobedu Dortmunda ili nerešen rezultat.
  • Za rukometnu utakmicu između Vojvodine i Dinama, UČESNIK predviđa pobedu Vojvodine ili nerešen rezultat.

 2. Draw no Bet (DNB): prestavlja PREDVIĐANJE rezultata meča, određenog perioda događaja ili unapred definisanog događaja, gde imamo sledeće opcije klađenja: domaćin (ekipa prikazana na levoj strani ponude) i gost (ekipa prikazana na desnoj strani ponude). Ako navedeni događaj ili broj unapred definisanih događaja nema pobednika (npr. meč se završava nerešeno), biće validirana KVOTA 1.
  Primer:
  • Za fudbalsku utakmicu između Dortmunda i Barselone, UČESNIK predviđa draw no bet (DNB) na Dortmund gde u slučaju da je meč nerešen, validira se KVOTA 1.

 3. PsF: odnosi se na PREDVIĐANJE rezultata događaja na poluvremenu iii na kraju.
  Primer:
  • Za fudbalski meč između Dortmunda i Barselone, predviđanje UČESNIKA je pobeda Barselone, posle prvog poluvremena ili na kraju meča.
  • Za košarkaški meč između Fenerbahčea i Partizana, predviđanje UČESNIKA je pobeda Partizana, na kraju prvog poluvremena ili na kraju meča.

 4. Hendikep (Pre-match odeljak): Klađenje na hendikep u Pre-match odeljku, može imati 2 vrste opklada:
  • Ekipa/Igrač se NE pominje u opciji klađenja i vrednost hendikepa je identična za obe opcije klađenja.
   Primer 1: H1(-x.5)/H2(-x.5) – ovo znači da će vrednost između zagrada biti oduzeta samo za domaćina/domaćeg igrača (što znači prva ekipa/igrač koji je predstavljen), bez obzira na odabranu opciju klađenja.
   Primer 2: H1(x.5)/H2(x.5) – ovo znači da će vrednost između zagrada biti dodata samo za domaćina/domaćeg igrača (što znači prva ekipa/igrač koji je predstavljen), bez obzira na odabranu opciju klađenja.
   Za ovu vrstu hendikepa, UČESNIK mora da označi ekipu/igrača koji će osvojiti broj već unapred određenih veličina (golovi, mečevi, itd.) nakon što se hendikep doda rezultatu prvo navedenog učesnika (ekipa/učesnik, koji je prikazan na levoj strani).
   Ako imamo znak ‘-’, unapred određene veličine se oduzimaju od ukupnog broja ekipe domaćin/prvi učesnik. Ako nemamo znak, to znači da je ‘+’ i unapred određene veličine se dodaju ekipi domaćin/pri učesnik.
   Prednost/zaostatak se uvek dodeljuje prvoj ekipi/igraču (ekipa/igrač prikazani na levoj strani).
   Primer:
   Dortmund protiv Barselone, Hendikep -1.5:
   • za H1 predviđanje: Dortmund mora da pobedi sa najmanje 2 gola razlike 2-0, 3-0, 3-1, 4-0, 4-1, 4-2, 5-0, 5-1, 5-2, 5-3, itd.
   • za H2 predviđanje: Dortmund ne treba da pobedi sa najmanje 2 gola razlike, ili Barselona da pobedi ili da je meč nerešen ili da izgubi sa najviše 1 golom razlike: 1-2, 2-2, 2-1, itd.
   • pri rezultatu 2-1, ako primenimo ‘Hendikep -1.5’, onda je 2-1.5=0.5 odnosno manje od 1, tako da je predviđanje 2 sa hendikepom.
   • pri rezultatu 3-0, ako je primenjen tip opklade ‘Hendikep -1.5’, onda je 3-1.5=1.5, tako da je tačan pogodak 1 sa hendikepom, uzimajući u obzir rezultat (1.5>1).
   • pri rezultatu 2-2, ako primenimo ‘Hendikep -1.5’, obračun se vrši po sledećem algoritmu: 2-1.5=0.5, a tačan pogodak je 2 sa hendikepom (0.5<2).
   • pri rezultatu 2-3, ako se primeni tip opklade ‘Hendikep -1.5’, tačno predviđanje je 2 sa hendikepom, uzimajući u obzir računicu 2-1.5=0.5 (0.5<3).

Dortmund protiv Barselone, Hendikep 1.5 (što znači + 1.5)

   • za predviđanje H1: Dortmund mora da pobedi (npr. 1-0), ili da bude nerešeno (npr. 2-2) ili da izgubi sa najviše 1 golom razlike: (1-2), itd.
   • za predviđanje H2: Barselona mora da pobedi sa najmanje 2 gola razlike: 0-2, 0-3, 1-3, itd.
   • pri rezultatu 1-2, ako se odlučimo za vrstu opklade ‘Hendikep +1.5’, tačan pogodak je 1 sa hendikepom, uzimajući u obzir računicu: 1+1.5=2.5 (2.5>2).
   • pri rezultatu 0-3, ako se odlučimo za vrstu opklade ‘Hendikep +1.5’, tačno predviđanje je 2 sa hendikepom, uzimajući u obzir računicu 0+1.5=1.5 (1.5<3).
   • pri rezultatu 2-2, ako se odlučimo za vrstu opklade ‘Hendikep +1.5’, tačan pogodak je 1 sa hendikepom, uzimajući u obzir računicu 2+1.5=3.5 (3.5>2).
   • pri rezultatu 3-2, ako se odlučimo za vrstu opklade ‘Hendikep +1.5’, tačno predviđanje je 1 sa hendikepom, uzimajući u obzir računicu: 3+1.5=4.5 (4.5>2).

  • Ekipa/igrač se spominje u opciji klađenja i vrednost hendikepa je prikazana posebno za svaku opciju klađenja.
   Primer: Dortmund (x.5)/Barselona (-x.5)
   Kod ove vrste hendikepa, odabrana ekipa stiče ili prednost ili zaostatak kod unapred određenih veličina (golovi, korneri, mečevi, itd.), dodavanjem na rezultat u navedenom vremenskom periodu (regularno vreme, poluvreme, itd.). Da bi dobio opkladu, UČESNIK mora da obezbedi neophodno PREDVIĐANJE za ekipu, koja će ostvariti unapred određeni broj veličina, nakon što se, u zavisnosti od potrebe, navedeni hendikep doda ili oduzme.
   Primer:
   Dortmund protiv Barselone, predviđanje Dortmund (1.5).
   Kako bi se izračunao rezultat hendikepa, vrednost hendikepa (1.5) dodaje se broju postignutih golova od strane Dortmunda i upoređuje se sa brojem golova koje je Barselona postigla, tako da:
   • Ako Dortmund pobedi ili je nerešen rezultat, ili Dortmund izgubi samo 1 golom razlike, opklada je dobitna.
   • Ako Dortmund izgubi sa 2 ili više golova razlike, opklada nije dobitna.

Predviđanja za Barselonu (-1.5)

Da bi se izračunao rezultat hendikepa, vrednost hendikepa se oduzima od broja golova, koje je Barselona postigla i upoređuje se sa brojem golova koje je postigao Dortmund, tako da:

   • ako Barselona pobedi sa razlikom od 2 ili više golova, opklada je dobitna.
   • ako Barselona izgubi, ili je nerešeno, ili pobedi samo 1 golom razlike, tiket nije dobitni.

 1. Hendikep (Klađenje uživo): Opklada Hendikep, u delu Klađenje Uživo, je vrsta opklade u kojoj odabrana ekipa dobija ili prednost ili zaostatak kod unapred određenih veličina (golovi, korneri, gemovi, itd.), dodavanjem na rezultat u određenom vremenskom periodu (regularno vreme). Da bi dobio opkladu, UČESNIK mora da obezbedi neophodno predviđanje da ekipa pobedi na osnovu broja unapred određenih veličina, nakon što se navedeni hendikep doda ili oduzme, u zavisnosti od situacije.
  Primer:
  • Za fudbalski meč između Dortmunda i Barselone, UČESNIK predviđa hendikep 1:0 za Dortmund, što znači da broj postignutih golova Dortmunda plus hendikep (1 gol u ovom slučaju) mora biti veći od broja golova koje je Barselona postigla, kako bi opklada bila dobitna.
  • Za teniski meč između Halepove i Vilijams, UČESNIK predviđa gemove hendikepa -4.5 za Halepovu, što znači da se hendikep (-4.5) mora dodati ukupnom broju dobijenih gemova Halepove. To znači da ukupan broj gemova koje je Halepova postigla, nakon prilagođavanja hendikepa, mora biti veći od ukupnog broja gemova koje je Vilijams postigla, da bi opklada bila dobitna.

 2. Azijski hendikep: je vrsta opklade gde se, ako je rezultat nakon prilagođavanja granice hendikepa nerešen, opklada validira KVOTOM 1.
  Primer:
  • U fudbalskom meču između Dortmunda i Barselone, UČESNIK predviđa azijski hendikep 2.75 za ekipu domaćin. “Ako Dortmund dobije meč, ili je nerešeno, ili izgubi sa 1 golom razlike ili 2 gola razlike, opklada je dobitna. Ako Dortmund izgubi sa 3 gola razlike, polovina uloga je izgubljena. Ako Dortmund izgubi sa 4 ili više golova razlike, opklada je gubitna.”
  • U fudbalskom meču između Dortmunda i Barselone, UČESNIK predviđa azijski hendikep za gostujuću ekipu -2.00. Ako Barselona pobedi na razliku od 3 ili više golova, opklada je dobitna. Ako Barselona pobedi sa 2 gola razlike, ulog se validira KVOTOM 1, a ako Barselona pobedi sa razlikom od 1 gola ili je nerešeno ili je izgubila meč, opklada nije dobitna. Pretpostavimo da je konačni rezultat meča Dortmund-Barselona 0-3. U tom slučaju, kada primenimo hendikep na rezultat Barselone, imamo: (golovi Barselone) 3-2 (hendikep)=1, što je veće od 0 (golovi Dortmunda), tako da je opklada dobitna.
   Pretpostavimo da je konačni rezultat meča Dortmund-Barselona 2-4. U ovom slučaju, kada primenimo hendikep na rezultat Barselone, imamo: (golovi Barselone) 4-2 (hendikep) =2, što je jednako 2 (golovi Dortmunda), pa se opklada validira KVOTOM 1.
  • U teniskom meču između Halepove i Vilijams, UČESNIK predviđa azijski hendikep u 2.setu za Vilijamsovu 4.50. Ako Vilijamsova dobije 2.set ili izgubi sa razlikom od 4 ili manje gemova, opklada je dobitna. Ako Vilijamsova izgubi sa 5 ili više gemova, opklada nije dobitna.
   Napomena: Da biste izračunali rezultat opklade na azijski hendikep, možete koristiti tabelu ispod. Ako se opklada ne nalazi u situacijama navedenim u tabeli, može se izračunati primenom istog metoda.
Hendikep Rezultat Ekipe Ishod Opklade Hendikep Rezultat Ekipe Opklade
0 Pobeda Dobitna 0 Pobeda Dobitna
  Nerešeno Kvota 1   Nerešeno Kvota 1
  Poraz Nedobitna   Poraz Nedobitna
-0.25 Pobeda sa 1+ golom Dobitna 0.25 Pobeda sa 1+ golom Dobitna
  Nerešeno Pola Uloga se vraća   Nerešeno Pola Uloga se gubi
  Poraz Nedobitna   Poraz Nedobitna
-0.5 Pobeda Dobitna 0.5 Pobeda Dobitna
  Nerešeno Nedobitna   Nerešeno Dobitna
  Poraz Nedobitna   Poraz Nedobitna
-0.75 Pobeda sa 2+ gola Dobitna 0.75 Pobeda ili Nerešeno Dobitna
  Pobeda sa 1+ golom Pola Uloga se vraća   Poraz sa 1 golom Pola Uloga se gubi
  Nerešeno ili poraz Nedobitna   Poraz sa 2+ gola Nedobitna
-1 Pobeda sa 2+ gola Dobitna 1 Pobeda ili Nerešeno Dobitna
  Pobeda sa 1 golom Kvota 1   Poraz sa 1 golom Kvota 1
  Nerešeno ili poraz Nedobitna   Poraz sa 2+ gola Nedobitna
-1.25 Pobeda sa 2+ gola Dobitna 1.25 Pobeda ili nerešeno Dobitna
  Pobeda sa 1 golom Pola uloga se vraća   Pobeda sa 1 golom Pola uloga se gubi
  Nerešeno ili poraz Nedobitna   Pobeda sa 2+ gola Nedobitna
-1.5 Pobeda sa 2+ gola Dobitna 1.5 Pobeda ili nerešeno Dobitna
  Pobeda sa 1 golom Nedobitna   Poraz sa 1 golom Dobitna
  Nerešeno ili poraz Nedobitna   Poraz sa 2+ gola Nedobitna
-1.75 Pobeda sa 3+ gola Dobitna 1.75 Pobeda, Nerešeno ili Poraz sa 1 golom Dobitna
  Pobeda sa 2 gola Pola uloga se vraća   Poraz sa 2 gola Pola Uloga se gubi
  Pobeda sa 1 golom, nerešeno ili poraz Nedobitna   Poraz sa 3+ gola Nedobitna
-2 Pobeda sa 3+ gola Dobitna 2 Pobeda, Nerešeno ili Poraz sa 1 golom Dobitna
  Pobeda sa 2 gola Kvota 1   Poraz sa 2 gola Kvota 1
  Pobeda sa 1 golom, nerešeno ili poraz Nedobitna   Poraz sa 3+ gola Nedobitna
-2.25 Pobeda sa 3+ gola Dobitna 2.25 Pobeda, Nerešeno ili Poraz sa 1 golom Dobitna
  Pobeda sa 2 gola Pola uloga se gubi   Poraz sa 2 gola Pola uloga se vraća
  Pobeda sa 1 golom, nerešeno ili poraz Nedobitna   Poraz sa 3+ gola Nedobitna
-2.5 Pobeda sa 3+ gola Dobitna 2.5 Poraz ili Nerešeno Dobitna
  Pobeda sa 1 ili 2 gola Nedobitna   Poraz sa 1 ili 2 gola Dobtina
  Nerešeno ili poraz Nedobitna   Poraz sa 3+ gola Nedobitna

 

 1. Ukupan broj Azijskih golova: je vrsta Azijskog hendikepa, koja se odnosi na ukupan broj golova koji se postižu na meču ili u okviru određenog raspona meča.
  Primer:
  • Na fudbalskom meču između Dortmunda i Barselone, UČESNIKOVO predviđanje za ukupan broj azijskih golova u prvom poluvremenu je preko 1.75.
   Ako u prvom poluvremenu nije postignut nijedan gol ili tačno 1 gol, opklada nije dobitna. Ako u prvom poluvremenu se postigne tačno 2 gola, jedna polovina uloga je dobitna, a za drugu polovinu uloga se obračunava kvota 1. Ako se u prvom poluvremenu daju 3 ili više golova, opklada je dobitna.
  • Na hokejaškom meču CSKA – Lokomotiv, UČESNIKOVO predviđanje za ukupan broj azijskih golova na meču je više od 3.00. Ako se u meču postigne 2 ili manje golova, opklada nije dobitna. Ako se na meču postignu tačno 3 gola, dobija se KVOTA 1. Ako se na meču postigne 4 ili više golova, opklada je dobitna.
   Napomena: Da biste izračunali rezultat opklade na ukupan broj Azijskih golova, pogledajte tabelu ispod. Ako opklada nije u jednoj od dole prikazanih situacija, može se izračunati primenom istog metoda.
Veća granica Ukupan broj golova po meču Ishod Opklade Manja granica Ukupan broj golova po meču Ishod Opklade
0.5 0 Nedobitna 0.5 0 Dobitna
  1+ Dobitna   1+ Nedobitna
0.75 0 Nedobitna 0.75 0 Dobitna
  1 Pola uloga se vraća   1 Pola uloga se gubi
  2+ Dobitna   2+ Nedobitna
1 0 Nedobitna 1 0 Dobitna
  1 Kvota 1   1 Kvota 1
  2+ Dobitna   2+ Nedobitna
1.25 0 Nedobitna 1.25 0 Dobitna
  1 Pola uloga se gubi   1 Pola uloga se vraća
  2+ Dobitna   2+ Nedobitna
1.5 0 ili 1 Nedobitna 1.5 0 ili 1 Dobitna
  2+ Dobitna   2+ Nedobitna
1.75 0 ili 1 Nedobitna 1.75 0 ili 1 Dobitna
  2 Pola uloga se vraća   2 Pola uloga se gubi
  3+ Dobitna   3+ Nedobitna
2 0 ili 1 Nedobitna 2 0 ili 1 Dobitna
  2 Kvota 1   2 Kvota 1
  3+ Dobitna   3+ Nedobitna
2.25 0 ili 1 Nedobitna 2.25 0 ili 1 Dobitna
  2 Pola uloga se vraća   2 Pola uloga se vraća
  3+ Dobitna   3+ Nedobitna
2.5 0, 1 ili 2 Nedobitna 2.5 0, 1 ili 2 Dobitna
  3+ Dobitna   3+ Nedobitna
2.75 0, 1 ili 2 Nedobitna 2.75 0, 1 ili 2 Dobitna
  3 Pola uloga se vraća   3 Pola uloga se gubi
  4+ Dobitna   4+ Nedobitna
3 0, 1 ili 2 Nedobitna 3 0, 1 ili 2 Dobitna
  3 Kvota 1   3 Kvota 1
  4+ Dobitna   4+ Nedobitna
3.25 0, 1 ili 2 Nedobitna 3.25 0, 1 ili 2 Dobitna
  3 Pola uloga se gubi   3 Pola uloga se vraća
  4+ Dobitna   4+ Nedobitna
3.5 3 ili manje Nedobitna 3.5 3 ili manje Dobitna
  4+ Dobitna   4+ Nedobitna
3.75 3 ili manje Nedobitna 3.75 3 ili manje Dobitna
  4 Pola uloga se vraća   4 Pola uloga se gubi
  5+ Dobitna   5+ Nedobitna
4 3 ili manje Nedobitna 4 3 ili manje Dobitna
  4 Kvota 1   4 Kvota 1
  5+ Dobitna   5+ Nedobitna

 

 1. Antepost: je predviđanje konačnog rezultata Lige/Turnira/Takmičenja, bilo pre ili posle početka navedene Lige/Turnira/Takmičenja.
  Primer:
  • U Engleskoj fudbalskoj ligi, UČESNIK se kladi da Erling Haaland osvoji titulu najboljeg strelca.
  • U Engleskoj fudbalskoj ligi, UČESNIK se kladi da će Liverpul pobediti u takmičenju.
  • U Formuli 1 – Grand Prix Italije, UČESNIK se kladi na Šarl Leklera da će završiti trku na jednoj od pozicija od 1 do 3.

 2. Superbet nudi mogućnost klađenja na kombinacije dve ili više vrsta opklada, te postoje dve vrste takvih opklada:
  • Obe opklade/sve OPKLADE/predviđanja moraju biti tačna, da bi opklada bila dobitna.
   Primer:
   • Oba tima postižu golove i biće između 3 i 4 gola na meču.
   • Pobeda gostujuće ekipe ili nerešeno i najmanje 2 gola postignuta na meču.
   • Pobeda ekipe domaćin i najmanje jedan gol postignut u prvom poluvremenu.
  • Samo jedna opklada mora biti tačna da bi opklada bila dobitna. Obično je ova vrsta kombinacije obeležena rečju ‘ILI’ između tipova opklada.
   Primer:
   • Pobeda ekipe domaćin ILI će biti postignuta najmanje 3 gola na utakmici.
   • Obe ekipe postižu pogodak u prvom poluvremenu ILI obe ekipe postižu pogodak u drugom poluvremenu.
   • Tajbrejk ILI gostujuća ekipa dobija drugo poluvreme.

Da li ti je pomogao ovaj članak?

2 od 2 smatra da je ovo od pomoći

Povezani članci

Kako da napravim online opkladu?

Na Superbetu možeš se kladiti na mnogobrojne sportove i desetine tipova opklada, od krajnjih rezultata, golova ili kartona, do pobednika svog omilj...

Da li se mogu kombinovati događaji uživo sa pre match opkladama na istom tiketu?

Da! Događaji pre utakmice (događaji koji nisu još počeli) i mečevi u toku (događaji koji se trenutno dešavaju) mogu biti kombinovani na istom tiket...

Koji je minimalni ulog na opkladi?

Minimalni ulog koji se prihvata na Superbet pojedinačnom tiketu je 10 RSD za pre match i uživo opklade.   Podsetnik: Superbet zadržava pravo da pos...

Vrste klađenja

VRSTE KLAĐENJA Pre-match, klađenje uživo, virtuelne igre, klađenje na brojeve, klađenje na simuliranu realnost i klađenje na događaje fantazi lige ...

Vrste tiketa

VRSTE TIKETA Singl, Obični, Sistemski Tikete koje PRIREĐIVAČ nudi su: Singl, Obični i Sistemski (sa ili bez fiksa): Singl - predstavlja odabir i t...

Super ponuda

SUPER PONUDA Super Kvota, Duel, Ekstra opklade, Ekstra bonus, Super Šansa PRIREĐIVAČ u svojoj PONUDI uključuje sledeće vrste klađenja:  Super Kvo...

Cashout

Cashout   Cashout predviđa mogućnost zatvaranja opklade koja je u toku, ali čiji rezultat još nije poznat, u zavisnosti od njegove vrednosti u tre...

Vodič za opcije klađenja

VODIČ ZA OPCIJE KLAĐENJA   Dupla Šansa: odnosi se na PREDVIĐANJE rezultata jednog događaja ili na rezultat određenog perioda tog događaja (prvo po...

Opšta pravila obrade i KVOTA 1

OPŠTA PRAVILA OBRADE I KVOTA 1   Vreme početka događaja se preuzima sa zvaničnih vebstajova takmičenja i od trećih strana koje su specijalizovane ...

Posebna pravila obrade za fudbal i KVOTA 1

Fudbal Ako se događaj odigra u dva meča, rezultat sledećih opklada: ‘Ko ide dalje?‘, ‘Kako će meč biti odlučen’, ‘Koja ekipa će pobediti u finalu?...


Komentari

Komentara: 0

Molimo prijavi se da biste komentarisali.