Opšta pravila obrade i KVOTA 1

user avatar

OPŠTA PRAVILA OBRADE I KVOTA 1

 

 1. Vreme početka događaja se preuzima sa zvaničnih vebstajova takmičenja i od trećih strana koje su specijalizovane za prikupljanje podataka. Za početak događaja uzima se trenutak kada je taj događaj zaista i počeo (npr. trenutak kada sudija svira za početak fudbalskog meča ili trenutak prvog servisa odigranog u tenisu), a ne kada počne po sportskom kalendaru.
 2. Zvanični rezultati događaja preuzeti su sa najboljih izvora (npr. tokom ili nakon događaja, strimovanja, TV prenosa, itd.), od nezavisnih provajdera specijalizovanih za prikupljanje podataka (navodi se u opciji klađenja) i sa zvaničnih sajtova takmičenja. Ako se informacije ne mogu dobiti iz navedenih izvora ili su informacije dostupne na zvaničnim sajtovima očigledno pogrešne, rezultat će se utvrditi na osnovu drugih javnih izvora informacija (npr. sajtova sa sportskom statistikom, portala sa sportskim vestima, itd.)
 3. Priređivač javno objavljuje zvanični rezultat i tačno predviđanje događaja, na sajtu kompanije superbet.rs u roku od 3 dana od dana objavljivanja rezultata događaja na zvaničnom sajtu takmičenja. Zvaničan rezultat, prema PRIREĐIVAČU, je onaj na kraju događaja, bez obzira da li će Federacija, komisija ili forum odlučivati o drugom rezultatu.
 4. Ako rezultat opklade ne može biti zvanično verifikovan, Superbet zadržava pravo da odloži obradu do zvanične potvrde.
 5. Ako ne postoji mogućnost da se sazna rezultat za određenu vrstu opklade, u tom slučaju se dodeljuje KVOTA 1.
 6. U slučaju obrade netačnih rezultata, PRIREĐIVAČ ima pravo da ih ponovo obradi i da ponovo obračuna tikete, koji sadrže ponovo obrađene rezultate.
 7. Za sve sportske discipline, za konačan rezultat se uzima onaj koji je zabeležen na kraju regularnog toka (npr. fudbal = 90 minuta plus nadoknada vremena, hokej = 60 minuta). Npr. Fudbalski prijateljski mečevi mogu biti različite vremenske dužine ili formata (2 x 40 minuta, 3 x 30 minuta).
 8. Vrsta opklade ‘kvalifikacija u sledeće kolo/pobednik meča’, takođe uzima u obzir produžetke i potencijalne penale.
 9. Kod opklada ‘Ko ide dalje’, ‘Ko osvaja Kup?’, itd. i generalno kod opklada koje duže traju, vreme čekanja je do ponovnog odigravanja događaja.
 10. Opklade koje se odnose na kvalifikaciju ‘Ko ide dalje/Ko će se kvalifikovati?‘, biće validirane KVOTOM 1, ako je rezultat prvog meča izmenjen od strane nadležnih organa odlukom donete od strane Federacije.
 11. U slučaju da je događaj iz ponude prihvaćen dva ili više puta na istom TIKETU zbog očiglednih grešaka (isti meč sa dva različita serijska broja, itd.), kao posledica netačnog unosa podataka u sistem, PRIREĐIVAČ će obraditi rezultat događaja sa najmanjim hronološkim brojem (prvi događaj unesen u sistem), a za drugi događaj će biti dodeljena KVOTA 1.
 12. U slučaju svih opklada koje imaju za opciju više pobednika (npr. strelac na fudbalskom meču, ekipa sa najviše kornera, osvajač prvog mesta u plivanju, skijanju, Formuli 1, gimnastici, maratonu, itd.) ako dva ili više takmičara ili ekipe ostvare isti rezultat (isto vreme, isti broj golova, isti broj poena, itd.) ili se plasiraju na istu poziciju, primenju se pravilo Mrtve Trke i opklada se deli u skladu sa tim, sa DOBITKOM koji se izračunava množenjem OPKLADE sa početnom KVOTOM, a zatim se deli brojem pobednika koji su završili nerešeno.
 13. Ako se meč prekine i nastavi u roku od 48 sati od samog početka, sve otvorene opklade biće odlučene na osnovu konačnog rezultata. U suprotnom, sve neodlučene opklade smatraće se nevažećim.
  Primer:
  • Ako se UČESNIK kladi na 2 ili više golova u prvom poluvremenu fudbalske utakmice i meč se prekine u 40. minutu pri rezultatu 1:1, opklada će biti važeća i i predstavljaće dobitnu opkladu.
  • Ako se UČESNIK kladi na 2 ili više golova u prvom poluvremenu fudbalske utakmice i meč se prekine u 40. minutu pri rezultatu 1:0, opklada se validira KVOTOM 1.
 14. Ako je događaj otkazan, opozvan, suspendovan ili prekinut pre isteka regularnog vremena za meč i nije zakazan da se ponovo igra u roku od 48 sati od početka, opklada za ovaj meč je nevažeća i dodeljuje se KVOTA 1, osim u situacijama navedenim u delu 7.2 ‘Tenis, 3. tačka’.
 15. U slučaju da je bilo koja kvota očigledno pogrešno prikazana ili izračunata, zadržavamo pravo da isplatimo realnu tržišnu kvotu ili KVOTU 1. Ovo takođe uključuje odstupanje od više od 100% isplate u poređenju sa tržišnim prosekom.
 16. Ako opklada ostane otvorena sa netačnim rezultatom ili netačnim statusom i utiče na kvote, imamo pravo da opkladi dodelimo KVOTU 1.
 17. U slučaju da su imena ekipa/igrača pogrešno prikazana, imamo pravo da opkladi dodelimo KVOTU 1, osim u slučaju manjih grešaka u kucanju (npr. Staua umesto Steaua) i ako predmet opklade nije time oštećen, a igrači ili ekipe mogu se bez problema prepoznati uprkos greški(ama).
  Primer:
  • Ako je fudbalski događaj, koji je postavljen u PONUDI KLAĐENJA PRIREĐIVAČA za 20.05.2019. napisan kao ‘FK Barselona - Real’, a u to vreme događaj koji se odigrava je zapravo ‘FK Barselona - Real Valjadolid’, opklada postaje nevažeća i dobija KVOTU 1.
  • Ako je teniski događaj koji je postavljen u PONUDI KLAĐENJA PRIREĐIVAČA za 21.05.2019. ‘ Pavić – G. Dimitrov’, umesto “A. Pavić – G. Dimitrov”, a M.Pavić ne učestvuje na datom turniru, greška se neće uzeti kao razlog za poništenje opklade.
 18. Ako su opklade postavljene kada je rezultat već bio poznat, imamo pravo da dodelimo KVOTU 1 bilo kojoj opkladi.
 19. Sa izuzetkom kod Klađenja Uživo, ako je iz bilo kog razloga opklada postavljena nakon početka događaja, imamo pravo da opkladi dodelimo KVOTU 1.
 20. Kod Klađenja Uživo, ako se prenos prekine i igra završi regularno, sve opklade biće odlučene prema konačnom rezultatu. Ako rezultat neke opklade ne može biti zvanično verifikovan, zadržavamo pravo da opkladi dodelimo KVOTU 1.
 21. U slučaju kršenja pravila i propisa nekog sporta (npr. neuobičajeno poluvreme, postupak brojanja, format igre, broj učesnika u ekipi, itd.), imamo pravo da dodelimo KVOTU 1 bilo kojoj opkladi, osim onih za koje su druga pravila i formati navedeni.
 22. Ako meč nije završen ili se nije uobičajeno odigrao (npr. diskvalifikacija, prekid, odustajanje, itd.), sve neodlučene opklade biće nevažeće, osim već odlučene opklade ili situacije gde se meč odigrava do kraja i ne može ni na koji način uticati na rezultat opklade.
 23. U slučaju POGREŠNIH OBJAVA, GREŠAKA NA TIKETU, GREŠAKA U PODACIMA koji su uneti u bazu podataka ili pogrešno prikazanih ili izračunatih kvota, zadržavamo pravo da isplatimo tačnu KVOTU ili KVOTU 1, čak i ako su greške otkrivene nakon završetka događaja.
 24. U slučaju opklada: Ko pobeđuje na poluvremenu/ setu X, Ko postiže poen/gol X, Ko postiže poen X u setu Y, Ko prvi postiže X golova/poena, itd. ako se meč/set/ining završava pre nego što se postignu X ili Y, biće validirana KVOTA 1.
 25. PRIREĐIVAČ ima pravo da precizira pravila obrade za određene vrste opklada koje su u PONUDI, na vidnom mestu za sve UČESNIKE. Ako postoje neusaglašenosti između pravila obrade i KVOTE 1 predstavljenih u PONUDI i pravila obrade i KVOTE 1 navedenih u PRAVILNIKU, važiće pravila koja su navedena u PONUDI.
 26. Kod opklade na ‘Meč Fantazi Duel’, golovi postignuti od strane ekipa uzeće se u obzir samo tokom regularnog toka. Ako je jedan od događaja koji učestvuju u duelu prekinut ili odložen za više od 12 sati, opklada će dobiti KVOTU 1.
 27. Kod svih opcija klađenja, čije su opcije ‘Više/Manje od X’, ako je broj unapred navedenih golova/poena/kornera/košarkaških poena, itd., potpuno isti granici klađenja, u tom slučaju, opklada će imati KVOTU 1.
  Primer:
  • Opcija klađenja na ‘Ukupan broj košarkaških poena za igrača X – Više od 4’. Ako igrač X postigne tačno 4 poena, opklada će dobiti KVOTU 1.

Da li ti je pomogao ovaj članak?

0 od 0 smatra da je ovo od pomoći

Povezani članci

Kako da napravim online opkladu?

Na Superbetu možeš se kladiti na mnogobrojne sportove i desetine tipova opklada, od krajnjih rezultata, golova ili kartona, do pobednika svog omilj...

Da li se mogu kombinovati događaji uživo sa pre match opkladama na istom tiketu?

Da! Događaji pre utakmice (događaji koji nisu još počeli) i mečevi u toku (događaji koji se trenutno dešavaju) mogu biti kombinovani na istom tiket...

Koji je minimalni ulog na opkladi?

Minimalni ulog koji se prihvata na Superbet pojedinačnom tiketu je 10 RSD za pre match i uživo opklade.   Podsetnik: Superbet zadržava pravo da pos...

Vrste klađenja

VRSTE KLAĐENJA Pre-match, klađenje uživo, virtuelne igre, klađenje na brojeve, klađenje na simuliranu realnost i klađenje na događaje fantazi lige ...

Vrste tiketa

VRSTE TIKETA Singl, Obični, Sistemski Tikete koje PRIREĐIVAČ nudi su: Singl, Obični i Sistemski (sa ili bez fiksa): Singl - predstavlja odabir i t...

Super ponuda

SUPER PONUDA Super Kvota, Duel, Ekstra opklade, Ekstra bonus, Super Šansa PRIREĐIVAČ u svojoj PONUDI uključuje sledeće vrste klađenja:  Super Kvo...

Cashout

Cashout   Cashout predviđa mogućnost zatvaranja opklade koja je u toku, ali čiji rezultat još nije poznat, u zavisnosti od njegove vrednosti u tre...

Vodič za opcije klađenja

VODIČ ZA OPCIJE KLAĐENJA   Dupla Šansa: odnosi se na PREDVIĐANJE rezultata jednog događaja ili na rezultat određenog perioda tog događaja (prvo po...

Opšta pravila obrade i KVOTA 1

OPŠTA PRAVILA OBRADE I KVOTA 1   Vreme početka događaja se preuzima sa zvaničnih vebstajova takmičenja i od trećih strana koje su specijalizovane ...

Posebna pravila obrade za fudbal i KVOTA 1

Fudbal Ako se događaj odigra u dva meča, rezultat sledećih opklada: ‘Ko ide dalje?‘, ‘Kako će meč biti odlučen’, ‘Koja ekipa će pobediti u finalu?...


Komentari

Komentara: 0

Molimo prijavi se da biste komentarisali.